Co working VS. Komfortzóna-iroda

COWORKING a Komfortzóna irodában?

Mi is az a coworking?

Egy olyan embert jelent, aki egy bérelt íróasztalnál dolgozik. Függetlenül, de nem feltétlen egyedül.Ő az a nem tipikus munkavállaló. Egy újfajta munkastílust képvisel, aki szemben a röghöz kötött formával, szabadon osztja be idejét, több szervezéssel és nagyobb szabadsággal dolgozik. A coworking koncepciója alapvetően a szabadúszók és az induló vállalkozók, vállalkozások boldogulását hivatott megkönnyíteni. Felmenti őket az otthoni ingerszegény, magányos munkától, vagy éppen a zavaró kávéházi füsttől és zajtól.  Ezért egyre elterjedtebb a coworking.

Nem igazán a coworking műfaja az itteni munka, úgy, ahogyan ez a szó jelenti. Bár itt is előfordul, hogy egyszerre többfajta munkafolyamat zajlik. Az egyik szobában az Excel táblázat használatára oktatnak valakit , míg a másik szobában készülnek a papír iparművészeti tárgyak. 

Vagy az egyik szobában egy könyvelő találkozik ügyfelével, megisznak egy kávét, míg a másik szobában üzleti megbeszélés folyik.

Tehát megvalósul az, hogy közösen dolgozunk az irodákban és időnként találkozunk a konyhában. De nincsenek bérelhető munkaállomások és közös programok.

Alkalmankénti irodabérlés Budapesten, találkozás egy ügyféllel igényes körülmények között, irodabérlés alkalmi használatra, terembérlés Budapesten egy tréningre vagy tanfolyamra, pop-up store, workshop….ezekre alkalmas a Komfortzóna iroda.

coworking

Komfortos körülmények, eszközök a munkához, szép kilátás, perspektíva. Mindez segít abban, hogy eredményes munkát tudjon végezni, anélkül,hogy egy iroda havi bérlésének költségeit kellene kifizetni.

Kifizetjük együtt.. .ettől coworking a Komfortzóna iroda.

Legyél Te is a partnerünk!

http://irodamegosztas.hu/partnereink-berloink/

Terembérlés, tanfolyam, tréning, workshop

Terembérlés Budapesten, a II. János Pál pápa téren. Terembérlés workshop-hoz,  tanfolyamhoz, terembérlés tréninghez, kiscsoporthoz oktatáshoz…

Gyakran van arra szükség, hogy 4-15 főnek szervezzünk tanfolyamot, találkozót. Kevés olyan hely van Budapest belvárosában, ahol ilyen kiscsoportoknak helye van.

Mi pont ezeket a kisebb csoportokat várjuk; csoportos foglalkozásokat, megbeszéléseket szervezhetnek. Igazán színvonalas, hangulatos, kellemes, trendi környezet vár itt mindenkit.

A szünetekben nem egy kávéautomata, hanem jól felszerelt minikonyha ad lehetőséget a kikapcsolódásra. A nagy erkélyen gyönyörű kilátás, és kerti fotelek teszik lehetővé a lazulást.  Wifi, LCD tévé, nyomtató – segítik a munkát a Komfortzónában. Mikrosütő, hűtő,indukciós főző, zuhanyzó, rádió-TV teszik kényelmessé, otthonossá a szüneteket.

Ez az igazán újító terembérlés!

terembérlés

Azoknak, akik nem szeretnének az otthoni, vagy esetleg ingerszegény körülmények között dolgozni, viszont a kávéházat túl forgalmasnak és zajosnak tartják, a közös irodabérlés, a “coworking” megfelelő választás lehet. Lényege, hogy eltérő, jellemzően számítógépes, kreatív, marketing, vagy oktatási munkát végzők közösen bérelnek helyet maguknak és megosztoznak a költségeken.

Ez a megoldás azoknak kedvező, akik szeretnének egy állandó helyet, ahol a tárgyi feltételek is rendelkezésre állnak, pl. nyomtató, gyors internet, tárgyaló, viszont nem akarnak egyedül irodát bérelni. Szakemberek szerint ez az Amerikában és Nyugat-Európában már elterjedt közös irodabérlés egyre fontosabbá válik hazánkban is.

Közös iroda

A közös irodát használó emberek nem tipikus munkavállalók.

Általában  kötetlen munkaidőben dolgoznak, szabadúszóként vagy vállalkozóként. A közös iroda ideális lehet induló vállalkozók számára is, akik nem akarnak sokat befektetni, viszont fontos, hogy irodájuk igényesen berendezett és jól megközelíthető helyen legyen, hogy méltó környezetben fogadhassák ügyfeleiket.

Mit nyújt még a közös iroda az otthoni és a kávéházi “irodával” szemben?

Ismeretségeket, épülő kapcsolatrendszert, amit később akár üzleti profittá is kovácsolhatunk. A különböző szakmákban tevékenykedő partnerek nem akarják elhalászni egymás elől az ügyfeleket, hanem épp ellenkezőleg: már meglévő ügyfeleiknek ajánlhatják a szomszéd asztalnál ülő “munkatárs” szolgáltatásait.

közös iroda

Alkalmi iroda, mintha otthon lenne

Alkalmi iroda, mintha otthon lenne

Sokat dolgozom otthon. Van egy kis szobám, ahol a számítógépemmel és telefonommal intézem a vállalkozás ügyeit.  Aki hasonló cipőben jár, tudja, mennyire jó, hogy nem kell bejárni egy munkahelyre. Miután a gyerekek elmentek az iskolába/óvodába, indulhat a munka…..csak vannak hátulütői is.

Gyakran elterel a mosatlanok és mosnivalók látványa.

Vagy könnyebben megtalálnak a szomszédok…. azt hiszik, hogy az “otthon dolgozom” azt jelenti, nem dolgozom sehol, tehát mindenféle  feladatra, más dologra van bőven időm. A szülői munkaközösség is engem bíz meg , hiszen „otthon vagyok!.

Gyakran nem haladok a munkáimmal. Erre  jelent jó megoldást, ha hetente egyszer vagy kétszer, bérelhetünk egy alkalmi irodát. Alkalmi irodabérlés, azaz nem kell egész hónapra bérelni irodát; mégis profi körülmények között tudunk dolgozni.

workshop a komfortzóna irodában

alkalmi iroda

Puskás Krisztina újrahasznosított papírból készít ékszereket, hasznos tárgyakat. Nagy sikere van munkáinak,gyakran rendez olyan workshopokat, ahol bárkinek átadja ennek technikáját.

Mivel otthon családtagjai kezdik megelégelni azt, hogy a lakás egyben műhely is, másrészt naponta kell megküzdenie azzal a problémával, hogy otthon van ugyan, de dolgozna, ezért időnként a Komfortzóna alkalmi irodába helyezi át működését. Elmondása szerint ilyenkor rengeteget halad.

http://infinitypaperdesign.com/

Pop Up Store a konfortzóna irodában

Pop up store a Komfortzóna irodában

A pop up store műfaja eredetileg a divatszakmában kezdett elterjedni.

Jelentése: spontán üzletek. Ilyenkor egy márka ideiglenesen foglal magának egy helyszínt, ahol eseménynek “álcázzák” a vásárlást. Különleges helyszín, időszakos vásárlás…. ez a pop up store titka.

Egyrészt olcsóbb, mint fenntartani egy üzletet és a különlegessége miatt nagyobb hírverést tud kapni.

Csernai Kata duálsimkártyás telefonjait webshopban forgalmazza. Havonta egyszer pop up store keretében találkozhatnak a telefonokkal testközelben a vásárlók. És találkozhatnak a forgalmazókkal. Gyakran a személyesség növeli a bizalmat, a vevők mindenféle kérdést feltehetnek és kezükbe foghatják jövőbeli készüléküket.

pop up store a komfortzónában

pop up store a komfortzónában

Mindezt egy kellemes, trendi környezetben, családias hangulatban.

http://www.dualsimsmartphones.hu/dual-sim-pop-up-store/

https://www.facebook.com/dualsimsmartphones.hu